Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 18 juli 2022

2016 Les Frères Mignon Cumières

(pinot noir, chardonnay, pinot meunier)

 

20 januari 2022 (hemma)

 


 

Det här är bröderna Mignons andra årgångschampagne, efter Cuis 2016 som jag skrev om här. Den är, som namnet antyder, gjord på druvor från Cumières (Vallée de la Marne). Jag har inte sett någon exakt fördelning, men det är mest pinot noir som kompletterats med mindre delar av chardonnay och meunier. Flaskan blev degorgerad i juli 2020 med en dosage på 1,6 g/l. Total produktion: 609 flaskor.

 

Det här är en mycket bra champagne, som behöver lagras för att komma till sin rätt.

 

Doft: Komplex doft av jäst, citrus, krita, kokos, hallon, mandlar, smör, hö och banan. Dag två hittar jag inslag av cykelslang.

 

Smak: Frisk, fruktig och mycket torr. En attack av gula äpplen och grapefrukt mynnar inledningsvis ut i koncentrerad citron som senare kompletteras med tropisk frukt och lite salmiak. Hög syra. Dag två har syran mjuknat en aning och champagnen känns mer harmonisk.

 

Betyg idag: 85

 

Sannolikt bäst: 2027-2032

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar