Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 30 september 2022

2015 Marc Hebrart Noces de Craie

(100 % pinot noir)

 

26 mars 2022 (Café Live i Malmö)

 


 

Det första glaset i den andra flighten av blanc de noirs-provningen döljer 2015 Noces de Craie från Marc Hebrart. Det här är en champagne som görs på gamla rankor av pinot noir från fem olika vingårdslägen i Aÿ: Cheuzelles, Longchamps, Pruche, Chauffour och Pierre-Robert. Den här flaskan blev degorgerad i september 2020 med en dosage på 5 g/l.

 

Den är dessvärre något defekt, men det är ändå uppenbart att det här är en mycket bra champagne. En korrekt flaska hade fått ett högre betyg.

 

Doft: Kraftfull och blommig doft med inslag av krita, gröna äpplen, päron, tvål och aska.

 

Smak: Generös, fruktig, blommig, frisk och torr. Äpplen och päron får sällskap av ingefära och ett litet plommon.

 

Betyg idag: (86)

 

Sannolikt bäst: ?

 


 

2 kommentarer:

  1. noterar att många viner provats på Cafe Live i Malmö. Nu boende i närheten blir jag nyfiken på möjligheter att delta i ev provningar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Det här har varit provningar med inbjudna gäster och för övrigt inte organiserade av mig. Ett tips om du vill gå på provningar är att börja följa och interagera med andra vinintresserade på Instagram och/eller bli aktiv på forumet finewines.se.

      Radera