(100 % pinot noir)
26 mars 2022 (Café Live i Malmö)
Jag har förmånen att vara med på en omfattande blanc de noirs-provning, en dag där vi sammanlagt provar 40 champagner på detta tema. Utöver den inledande aperitifen och en lunchchampagne är det 38 blanc de noirs-champagner som är uppdelade på 8 olika flighter. Samtliga serveras halvblint, vilket innebär att vi vet vilka som är med i respektive flight men inte i vilken ordning de serveras.
Det här är den första champagnen i den första flighten. Le Clos från André Clouet görs endast på magnum och på druvor från Clouets muromgärdade vingård i Bouzy. Den första årgången som gjordes var 2006 och det här är således den andra, som producerades i 1000 exemplar. Därefter har man även hunnit släppa 2008 och 2009.
Det här är en fantastisk champagne!
Doft: Parfymerad, blommig och lätt oxiderad. Inslag av mogna gula äpplen, persika, röda bär och lakrits.
Smak:
Utvecklad, fruktig, frisk och mycket torr smak med härlig energi. Gula äpplen, citrus och persika. Bra balans och fin längd.
Betyg idag: 90
Sannolikt bäst: 2022-2030
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar