(50 % chardonnay, 50 % pinot noir)
24 mars 2019 (hos Henrik)
Bruno Paillards prestigecuvée är en fatlagrad skapelse – i det här fallet har den fått nio månader på små ekfat innan buteljering – och en champagne som jag håller mycket högt. Den här flaskan blev degorgerad i juni 2005 och dosagen uppgår till 4 g/l. Jag köpte den på Systembolaget i juli 2007.
Det här är möjligen inte den bästa flaskan av denna champagne – jag har druckit den här årgången fem gånger tidigare – men det är ändå ett magnifikt vin!
Doft: Mogen och komplex doft med inslag av smör, klor, champinjoner, bokna äpplen, honung, smörkola, tändsticksask, knäck, farinsocker och vit choklad.
Smak: Mogen, fruktig, torr och relativt koncentrerad smak av mogna gula äpplen, persika och hasselnötter. Påtaglig syra.
Betyg idag: 93
Sannolikt bäst: 2015-2020
Tidigare intryck av denna champagne:
Mina intryck av andra årgångar (med länkar till resp inlägg):
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar