Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 15 juli 2019

1995 Bruno Paillard Nec Plus Ultra

(50 % chardonnay, 50 % pinot noir)

24 mars 2019 (hos Henrik)Bruno Paillards prestigecuvée är en fatlagrad skapelse – i det här fallet har den fått nio månader på små ekfat innan buteljering – och en champagne som jag håller mycket högt. Den här flaskan blev degorgerad i juni 2005 och dosagen uppgår till 4 g/l. Jag köpte den på Systembolaget i juli 2007.

Det här är möjligen inte den bästa flaskan av denna champagne – jag har druckit den här årgången fem gånger tidigare – men det är ändå ett magnifikt vin!

Doft: Mogen och komplex doft med inslag av smör, klor, champinjoner, bokna äpplen, honung, smörkola, tändsticksask, knäck, farinsocker och vit choklad.

Smak: Mogen, fruktig, torr och relativt koncentrerad smak av mogna gula äpplen, persika och hasselnötter. Påtaglig syra.

Betyg idag: 93

Sannolikt bäst: 2015-2020

Tidigare intryck av denna champagne:

Mina intryck av andra årgångar (med länkar till resp inlägg):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar