Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 7 maj 2018

1995 Bruno Paillard Nec Plus Ultra

(50 % chardonnay, 50 % pinot noir)

24 februari 2018 (hemma)Nec Plus Ultra 1995 har levererat fantastiska champagneupplevelser tidigare och förväntansbilden är därför hög när jag korkar upp ännu en flaska. Den här visar dock upp tydliga trötthetssymptom. Det är fortfarande en fantastisk champagne, men den är inte alls lika pigg som när jag druckit den vid tidigare tillfällen. Antingen är det en svag flaska eller så är den redan på väg ner och om det skulle vara fallet har den ett väldigt kort drickfönster... Jag väljer dock att tro på det förstnämnda!

Det här är flaska 1 256 av en total produktion på 9 393 flaskor. Champagnen blev buteljerad i juli 1996 och degorgerad i juni 2005. Dosage på 4 g/l. Köpt på Systembolaget i december 2006.

Doft: Mogen och söt doft med sherrytoner. Inslag av torkad frukt, farinsocker, bokna äpplen, honung, gräddkola och karamelliserade nötter.

Smak: Mogen, frisk och koncentrerad smak med viss sälta. Mogna äpplen, citron, persika, hasselnötter och mandlar.

Betyg idag: 92

Sannolikt bäst: 2015-2020

Tidigare intryck av denna champagne:

Mina intryck av andra årgångar av Nec Plus Ultra:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar