Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 1 juli 2019

Laherte Frères Coteaux Champenois La Troisième Vie

(100 % pinot meunier)

28 mars 2019 (hemma)Denna coteaux champenois från Laherte Frères är gjord på pinot meunier från gamla stockar (planterade 1951-1979). Häften av vinet kommer från 2008 års skörd och har fått 30 månaders fatlagring, hälften kommer från 2009 med 18 månaders lagring på fat. Total produktion: 296 flaskor. Jag köpte min flaska på Skål i Köpenhamn i augusti 2015.

Det här är ett mycket bra vin! Flaskan dricks över två dagar. Smakmässigt håller det ihop väl, medan doften visar upp en härlig komplexitet med ständigt nya inslag!

Doft: Utvecklad, komplex, örtig och bärig doft med tydliga fattoner. Inslag av körsbär, blåbär, björnbär, spritpenna, blyerts, oregano, vanilj, mandelmassa och nypon.

Smak: Elegant, bärig och utvecklad smak av körsbär, röda vinbär och björnbär.

Betyg idag: 85

Sannolikt bäst: 2018-2023


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar