Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 30 september 2016

1995 Bruno Paillard Nec Plus Ultra

(50 % chardonnay, 50 % pinot noir)

10 augusti 2016 (hemma)



Nu börjar det likna något! Även den förra flaskan jag drack av denna prestigecuvée, Bruno Paillards försök att skapa ”den perfekta champagnen”, var fantastisk. Men den här flaskan är på en helt annan nivå! Och efter att ha druckit 1990:an – den första årgången av detta vin – tidigare i somras (se inlägget här) kan jag konstatera att den här årgången är klart bättre. Det här är flaska 1255 av 9393. Degorgerad i juni 2005. Dosage på 4 g/l. Köpt på Systembolaget i december 2006.

Champagnen dracks över två dagar och den tappar dessvärre en del intensitet och smak till dag två.

Doft: Stor, söt och mogen doft med sherrytoner och med inslag av torkad frukt, mogna äpplen, bivax och gräddkola.

Smak: Mogen, frisk och koncentrerad smak av gula äpplen, persika, gräddkola och grapefrukt.

Betyg idag: 94

Sannolikt bäst: 2015-2020

Tidigare intryck av denna champagne (med länkar till resp inlägg):



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar