Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 4 juli 2019

2006 Olivier Horiot Coteaux Champenois Riceys Rouge En Barmont

(100 % pinot noir)

4 april 2019 (hemma)Detta stilla vin är gjort på pinot noir från vingården En Barmont i Horiots hemby Les Riceys. Druvor från denna vingård används för övrigt även till att göra den rosé des Riceys jag skrev om häromdagen samt till champagnerna Sève Blanc de Noirs och Sève Rosé de Saignée. Produktionen av detta vin uppgick till 1910 vanliga flaskor och 25 magnum. Jag fick tag på min butelj på Skål i Köpenhamn i december 2018.

Det här är ett mycket trevligt vin som befinner sig en härlig fas, till skillnad från den alldeles för unga 2008:a som jag drack för några år sedan. Aktuell årgång idag är för övrigt 2015.

Doft: Utvecklad och örtig doft med något stalliga toner. Inslag av mogna körsbär, hallon, lakrits, vitpeppar, lingon, svamp, ceder och en ton av apelsinskal.

Smak: Utvecklad, bärig, något kryddig och aningen rökig smak. Lätt och elegant. Hallon, körsbär och lakrits. Kittlande tanniner skvallrar om att det fortfarande finns en framtid.

Betyg idag: 85

Sannolikt bäst: 2017-2021


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar