(50 % chardonnay, 50 % pinot
noir)
4 juli 2014 (hemma)
Doft:
Mogen och komplex doft av torkad frukt, mogna gula äpplen, läder, bivax och
gräddkola. Fatkaraktär.
Smak:
Mycket frisk, komplex och utvecklad. En oxiderad stil som påminner om Selosse! Gula äpplen, persika, grapefrukt, mineral och en aning nougat. Lång eftersmak.
Fatkaraktär. Mycket syra.
Kommentar: Det här var den andra årgången som släpptes av denna prestigecuvée
(1990 var den första). Idén bakom var att skapa den bästa möjliga champagnen,
vilket inte minst dess namn antyder. Nec
plus ultra betyder nämligen inget mer
där bortom eller ingenting därutöver,
d v s det bästa möjliga!
Buteljerad i juli 1996,
efter nio månaders lagring på små ekfat, och degorgerad i juni 2005. Dosage på
4 g/l. Totalt gjordes 9 393 flaskor.
Jag drack den här
champagnen strax efter att den släppts, i januari 2007, och den var helt fantastisk
då. Den här flaskan är långtifrån dålig, men har inte utvecklats på det sätt
man skulle önska.
Betyg idag: 88
Sannolikt bäst: 2012-2015
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar