(50 % chardonnay, 50 % pinot
noir)
20 juli 2016 (hemma)
Nec Plus Ultra är Bruno
Paillards försök att skapa den perfekta champagnen och det här var den första
årgången av denna prestigecuvée (därefter följde 1995, 1996, 1999 och nu senast
2003). Druvorna till denna årgång kom från sju grand cru-byar och vinet fick
sin första jäsning på små ekfat (10 månader) innan det buteljerades. Flaskan
(nr 4286 av 17755) degorgerades i mars 1999. Köpt på Skattkammaren på Kjær og Sommerfeldt i Köpenhamn i september 2007.
Det här är en fantastisk champagne (om än inte perfekt) som sannolikt presterar på toppen av sin förmåga idag!
Doft:
Fantastisk! Mogen, komplex, bärig och rökig doft med fatkaraktär. Inslag av
bröd, smör, gula äpplen, hallon, honung och gräddkola.
Smak:
Utvecklad, mycket frisk, torr, kryddig och koncentrerad. Mogna äpplen, citrus,
körsbär, hallon och citrusskal. Lång, något bitter eftersmak. Hög syra.
Betyg idag: 91
Sannolikt bäst: 2012-2018
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar