Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 29 augusti 2016

1990 Bruno Paillard Nec Plus Ultra


(50 % chardonnay, 50 % pinot noir)

20 juli 2016 (hemma)



Nec Plus Ultra är Bruno Paillards försök att skapa den perfekta champagnen och det här var den första årgången av denna prestigecuvée (därefter följde 1995, 1996, 1999 och nu senast 2003). Druvorna till denna årgång kom från sju grand cru-byar och vinet fick sin första jäsning på små ekfat (10 månader) innan det buteljerades. Flaskan (nr 4286 av 17755) degorgerades i mars 1999. Köpt på Skattkammaren på Kjær og Sommerfeldt i Köpenhamn i september 2007.

Det här är en fantastisk champagne (om än inte perfekt) som sannolikt presterar på toppen av sin förmåga idag! 

Doft: Fantastisk! Mogen, komplex, bärig och rökig doft med fatkaraktär. Inslag av bröd, smör, gula äpplen, hallon, honung och gräddkola.

Smak: Utvecklad, mycket frisk, torr, kryddig och koncentrerad. Mogna äpplen, citrus, körsbär, hallon och citrusskal. Lång, något bitter eftersmak. Hög syra.

Betyg idag: 91

Sannolikt bäst: 2012-2018


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar