(50 % chardonnay, 50 %
pinot noir)
17 oktober 2014 (hemma)
Doft:
Underbar, mogen och portvinslik doft med inslag av torkad frukt, bivax, jästa
äpplen och gräddkola. En oxiderad stil som påminner en del om Selosse!
Smak:
Mogen, frisk och torr smak av mogna gula äpplen, persika, mogen grapefrukt och
mineral. Lång, torr och aningen bitter eftersmak av persikokärna.
Kommentar: Nec Plus Ultra är Bruno Paillards tolkning av ”den perfekta
champagnen”. Den här flaskan var klart bättre än den jag drack i somras (se
nedanstående länk) och steget närmare den gode Brunos målsättning. Buteljerad i
juli 1996 och degorgerad i juni 2005. Dosage på 4 g/l. Flaska 1249 av 9393.
Betyg idag: 91
Sannolikt bäst: 2012-2017
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar