Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 19 januari 2022

Charles Dufour Bulles de Comptoir #7 Assemblage

(pinot noir, chardonnay, pinot blanc)

 

24 september 2021 (hemma)

 


 

Den sjunde utgåvan av Charles Dufours Bulles de Comptoir, med epitetet Assemblage, är baserad på 2016 års skörd (80 %) med tillägg av reservvin från 2010-2015. Champagnen är spontanjäst och därefter lagrad på fat i tolv månader innan den blev buteljerad i november 2017. Degorgerad i mars 2019 med en dosage som understiger 4 g/l och utan tillsatt svavel.

 

Det här är en härlig champagne! Doften ändrar karaktär flera gånger och påminner periodvis om suröl. Smakmässigt är den helt torr, men samtidigt något av en fruktbomb – på ett bra sätt. Jag blir mer och mer övertygad om att Dufours viner kan – kanske till och med bör – drickas när de är relativt unga. Den här flaskan dricks över två dagar och är helt klart bäst första dagen.

 

Doft: Fruktig, något kryddig, klart komplex och fint oxiderad doft. Inslag av yuzu, vingummin (hela påsen), röda äpplen, hallon, jord, hö, tomatsås, hasselnötter, mint och clementin.

 

Smak: Mycket fruktig, frisk och mycket torr. Vingummin och röda äpplen får sällskap av hallon och clementin. Härlig koncentration, påtaglig syra och bra längd.

 

Betyg idag: 89

 

Sannolikt bäst: nu!? (2021-2027)

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar