Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 13 januari 2022

Dehours Confidentielle (2010-bas)

(pinot meunier, chardonnay, pinot noir?)

 

16 september 2021 (hemma)

 


 

Dehours champagne Confidentielle buteljerades med lägre tryck, en stil som förr i tiden kallades för crémant de Champagne. Den gjordes endast i små volymer och nu verkar man dessvärre ha upphört med att producera den. Den här utgåvan har 2010-bas och flaskan blev degorgerad i maj 2015 med låg dosage. Det förekommer många olika uppgifter på nätet avseende druvblandningen. Möjligen handlar det om ungefär hälften meunier och hälften chardonnay, möjligen finns det även en skvätt pinor noir med.

 

Det här är hur som helst en mycket bra champagne! Doften skvallrar om mycket meunier i blandningen, men i munnen är det mest chardonnay.

 

Doft: Utvecklad, komplex, fruktig, kryddig och parfymerad. Krut, citrus, vit persika, vita blommor, gröna äpplen, päron, hallongodis och rosmarin.

 

Smak: Utvecklad, syrlig, fruktig, torr och elegant smak som domineras av persika, citron och gula äpplen. Fin intensitet, påtaglig syra och bra längd.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2021-2026

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar