Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 9 oktober 2018

1998 Comtes de Champagne

(100 % chardonnay)

23 juli 2018 (hemma)Möjligen inte lika magnifik som 1988 och inte lika kraftfull som 1996, men den här årgången av Comtes de Champagne är helt klart bland de bästa årgångarna jag druckit av detta vin! Och den har nätt och jämnt börjat visa sig i sitt optimala drickfönster. Jag köpte den här flaskan på Systembolaget i november 2007. Aktuell årgång idag är just 2007.

Doft: Utvecklad, komplex, nötig och fruktig doft med rostade toner. Inslag av brynt smör, rostat bröd, hasselnötter, jäst, lime, mint och honung.

Smak: Utvecklad, frisk och fruktig med en svag bitterhet. Lime, gula äpplen och apelsin med en fin ton av apelsinskal. Oändligt lång, torr eftersmak med inslag av apelsinmarmelad.

Betyg idag: 94

Sannolikt bäst: 2018-2026

Tidigare intryck av denna champagne:

Mina intryck av andra årgångar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar