Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 30 oktober 2018

2008 Diebolt-Vallois Millésime

(100 % chardonnay)

18 augusti 2018 (hemma)Diebolts ”vanliga” årgångschampagne brukar vara hyfsat tillgänglig redan som nysläppt, men den här känns klart ung och outvecklad idag. Den är mycket bra, men jag upplever den inte som en uppenbar 2008:a – blint hade jag gissat på en annan (yngre) årgång! Baserat på dagens form är den dessutom – otroligt nog – den svagaste årgången jag druckit av denna champagne. Men jag räknar kallt med att det ändras efter några års lagring! Flaskan köpt på Systembolaget i november 2017.

Doft: Parfymerad, gräddig och komplex doft med viss sälta. Inslag av kräftor, krita, jäst, ek, gröna äpplen och gräddkola.

Smak: Frisk, fruktig, torr och relativt endimensionell smak av gröna äpplen, persika och citrus. Hög syra.

Betyg idag: 86(+)

Sannolikt bäst: 2022-2030

Mina intryck av tidigare årgångar (med länkar till resp inlägg):


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar