(50 % chardonnay, 50 % pinot noir)
29 juli 2018 (hemma)
Det här är producentens med ambitiösa champagne. Den är gjord på chardonnay från Avize och pinot noir från Verzenay.
Det är en trevlig champagne! Den är fortfarande relativt ung och vinner en del på lång luftning.
Flaskan köpt vid ett besök i producentens representationsvilla på Avenue de Champagne i Épernay i september 2013.
Paul-Etienne Saint Germain har – eller hade åtminstone det när den här flaskan producerades – för övrigt den något udda producentbeteckningen MA (Marque d’Acheteur), som man mestadels ser på stormarknadschampagner. Det innebär helt enkelt ett ”eget märke”, där själva champagnen produceras av någon annan. I det här fallet är det Manuel Janisson i Verzenay som har gjort champagnen.
Doft: Utvecklad och något komplex doft med aningen brända toner. Inslag av gröna äpplen, ostronskal, ljust bröd, jäst, en aning crème brûlée, marshmallows och en ton av röda bär.
Smak: Frisk, något fruktig och aningen eldig. Till en början endast gula äpplen och citrus. Medellång och torr eftersmak av äppelskal. Efter lång tids luftning uppstår en tydlig ton av jordgubbar.
Betyg idag: 84
Sannolikt bäst: 2019-2024
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar