Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 17 oktober 2018

2011 Laherte Frères Les Empreintes

(50 % pinot noir, 50 % chardonnay)

1 augusti 2018 (hemma)Les Empreintes är Aurélien Lahertes tolkning av vad hembyn Chavot kan prestera. Den görs på ekfat och utan den malolaktiska jäsningen. Denna flaska blev degorgerad i januari 2016 och dosagen uppgår till 4 g/l. Jag köpte den här champagnen från Vin & Natur via privatimport på Systembolaget i mars 2017.

Les Empreintes är alltid en väldigt trevlig upplevelse, men 2011 är rent generellt en mycket svag årgång i Champagne och denna 2011:a är en relativt svag årgång av denna champagne.

Doft: Komplex – initialt något stökig – doft med inslag av krita, kalksten, päron, jäst, purjolök och grädde. Efter lång tids luftning även en svag ton av svarta vinbär.

Smak: Frisk, fruktig och mycket torr smak av päron, omogna äpplen, omogen citron och lite svarta vinbär.

Betyg idag: 86

Sannolikt bäst: 2022-2026

Mina intryck av tidigare årgångar (med länkar till resp inlägg):


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar