Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 23 oktober 2016

1998 Comtes de Champagne

(100 % chardonnay)

26 augusti 2016 (hemma)

Taittingers prestigecuvée Comtes de Champagne har alltid varit en av mina favoritchampagner. 98:an känns fortfarande väldigt ung och fräsch och den har helt klart en lång framtid framför sig! Champagnen dracks över två dagar och fortsätter hela tiden att utvecklas och visa nya sidor. Den är fantastisk idag, men jag gav den faktiskt snäppet högre betyg när jag drack den 2013! Flaskan köpt på Systembolaget i november 2007.

Doft: Utvecklad, komplex, fruktig och nötig doft med efter hand klart rostade toner. Jag känner i tur och ordning jäst, flinta, lime, mint, gräddkola, hö, kaffe, rostat bröd och rostade nötter. Andra dagen lyfter vinet till ännu en nivå! Då är doften helt fantastisk och bjuder på hårt rostade toner med mycket kaffe, nötter och gräddkola.

Smak: Smaken är något utvecklad, frisk och torr med toner av lime, gula äpplen, hasselnötter, apelsin och apelsinskal. Lång, mycket torr eftersmak. Dag två är smaken mer utvecklad och drar åt persika och andra stenfrukter.

Betyg idag: 94

Sannolikt bäst: 2020-2030

Tidigare intryck av denna champagne:
Mina intryck av andra årgångar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar