Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 31 mars 2020

2002 Perrier-Jouët Belle Epoque

(50 % chardonnay, 45 % pinot noir, 5 % pinot meunier)

13 oktober 2019 (på kontoret)



Efter 2012:an serverar jag den tio år äldre årgången av samma champagne. Jag köpte den här flaskan i butiken Le Parvis i Reims i september 2013.

Det är en mycket, mycket bra champagne som dock hade mått bra av ytterligare något års lagring! 

Doft: Utvecklad, komplex och brödig. Inslag av gummi, yoghurt, kaffe, grillad citron, gräddkola och smör.

Smak: Utvecklad, frisk, fruktig, torr och något bitter smak med viss sötma. Äpplen med tydlig skalbeska samt gräddkola, kaffe, citron och nötter.

Betyg idag: 89

Sannolikt bäst: 2020-2030

Mina intryck av andra årgångar (med länkar till resp inlägg):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar