Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 29 mars 2020

1982 Grongnet Special Club

(100 % chardonnay)

13 oktober 2019 (på kontoret)Den gamla Special Club-flaskan – i det här fallet med en påfallande anonym etikett! Nu för tiden är den lägre, något bulligare och inte lika utpräglat kägelformad.

Grongnet är en av de klassiska Special Club-producenterna och det här är en sendegorgerad flaska (2008) av deras 82:a.

Intressant nog avviker druvmixen väldigt mycket från år till år när det gäller den här champagnen och i den här årgången är den en blanc de blancs. Den är en härligt mogen sak idag; fortfarande mycket bra, men tydligt på väg utför sedan ett par år.

Aktuell årgång idag är 2014.

Doft: Mogen och kryddig doft med tydlig sälta och massor av svamp i alla dess former. Dessutom inslag av bokna äpplen, buljong, kålpudding och gräddkola.

Smak: Mogen, frisk och något kryddig smak av mycket mogna äpplen.

Betyg idag: 88

Sannolikt bäst: 2011-2017

Mina intryck av senare årgångar (med länkar till resp inlägg):


2 kommentarer:

  1. Härligt att den uppskattades, gillade den också. Kålpudding!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du tog med den! Kålpudding! :)

      Radera