Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 4 mars 2020

1973 Cuvée William Deutz

(60 % pinot noir, 30 % chardonnay, 10 % pinot meunier)

5 oktober 2019 (Restaurang P2 i Malmö)Den åttonde och sista flighten i den mycket ambitiösa Deutzprovningen inleds med den här. Inte oväntat uppvisar den tydliga trötthetssymptom, men det finns fortfarande bubblor kvar och det är tveklöst att det här är – och framförallt har varit – en fantastisk champagne! 

Doft: Mogen, komplex, fruktig, blommig och kryddig doft med tydliga sherrytoner. Inslag av kaffe, apelsinskal, tropisk frukt, växthus och lite ingefära.

Smak: Mogen och frisk smak av tropisk frukt med fin koncentration. Lång och härlig eftersmak. Tappar dessvärre relativt snabbt i intensitet.

Betyg idag: 90

Sannolikt bäst: ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar