Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 30 mars 2020

2012 Perrier-Jouët Belle Epoque

(50 % chardonnay, 45 % pinot noir, 5 % pinot meunier)

13 oktober 2019 (på kontoret)Aktuell årgång av Perrier-Jouëts prestigecuvée med den karaktäristiska flaskan. Den känns mycket lovande, men behöver givetvis mer lagring för att komma till sin rätt. Enda minuset är att jag upplever dosagen (8 g/l) som alldeles för hög!

Doft: Komplex, parfymerad, något fruktig och lite blommig doft med viss sötma. Inslag av gummi, citron, krita, Fruktsoda, syren, lakrits, lite lök, krusbär, gröna vingummin samt en mindre angenäm ton av toalett.

Smak: Frisk, torr och fruktig smak med viss sötma. Gula äpplen, krusbär, rabarber och lime. Hög syra, men framförallt: märkbart hög dosage!

Betyg idag: 88(+)

Sannolikt bäst: 2025-2035

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar