Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 15 mars 2020

2010 Deutz Hommage à William Deutz Parcelles d’Aÿ

(100 % pinot noir)

5 oktober 2019 (Restaurang P2 i Malmö)2012 buteljerades de båda vingårdarna separat, men här i den första utgåvan av Hommage à William Deutz blandade man vinet från Meurtet (52 %) och La Côte Glacière (48 %) – därav namnet Parcelles d’Aÿ. De båda odlingslotterna, som är belägna alldeles bakom huset i Aÿ, köptes för övrigt av William Deutz redan 1838, samma år som företaget grundades. Även om hembyn är känd för sina fantastiska pinot noir-druvor var det här första gången som Deutz gjorde en blanc de noirs sedan 1975! Den totala produktionen uppgick till 6 000 flaskor. Enligt uppgift blev dessa degorgerade i april 2017 och dosagen är 9 g/l.

Det här är en mycket bra champagne. Inte oväntat känns den mer utvecklad än de båda 2012:orna, men även denna kommer att må bra av ytterligare lagring!

Doft: Fruktig doft med viss sälta. Inslag av persika, plommon, honung och mandlar.

Smak: Fruktig och relativt lätt. Persika, apelsin, röda äpplen och mörka bär.

Betyg idag: 87

Sannolikt bäst: 2023-2029

Hela trion:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar