(60 % pinot noir, 40 % chardonnay)
9 maj 2019 (Verandan på Grand Hôtel i Stockholm)
En fantastisk champagne! Den kommer att fortsätta utvecklas under många år framöver, men blir nödvändigtvis inte bättre än så här. Flaskan blev degorgerad i april 2009 med en dosage på 10 g/l.
Doft: Utvecklad och komplex. Tydligt laktiska toner till en början. Inslag av blodgrape, jordgubbar, mogna hallon, bakverk, paranötter, röda äpplen och bröd.
Smak: Utvecklad, frisk, något fruktig och torr. Röda äpplen, blodapelsin, röd persika med en lätt bitter ton av skal samt smultron. Fin koncentration! Lång och mycket torr eftersmak. Påtaglig syra.
Betyg idag: 90
Sannolikt bäst: 2018-2024
Mina intryck av andra årgångar (med länkar till resp inlägg):
Champagnen dracks till en lätt middag på Grand Hôtel i Stockholm. Variation på betor med chèvre, honungsvinägrett och svartkålschips:
Uppdatering 2024-02-06: Korrigerat druvblandning och lagt till dosage.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar