Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 13 augusti 2015

2009 Louis Roederer Rosé

(62 % pinot noir, 38 % chardonnay)

3 juli 2015 (Pascha Bay, Konakli, Turkiet)

Doft: Bärig, fortfarande ung. Jordgubbar, grapefrukt och mineral.

Smak: Outvecklad, frisk och torr. Röda äpplen och en aning blodgrape. Fortfarande mycket ung, men man anar hur bra det kan bli med några års lagring!

Kommentar: I den här årgången är 14 % av vinet är fatjäst, resterande i ståltank. Ingen malolaktisk jäsning. Degorgerad i maj 2014. Dosage på 9 g/l. Vänta med denna!

Betyg idag: 87(+)

Sannolikt bäst: 2020-2025



Uppdatering 2024-02-06: Korrigerat andel fatjäst vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar