Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 6 januari 2017

Yves Ruffin Extra-Brut

(80 % chardonnay, 20 % pinot noir)

29 oktober 2016 (Bulles Bio 2016 i Köpenhamn)

Baserad på årgångarna 2010, 2009 och 2008 och vinifierad på akaciafat. Degorgerad den 7 juli 2015. Dosage på 4 g/l.

Det här en mycket trevlig champagne – och strået vassare än systervinet Brut. Tyvärr är mina doft- och smaknoter ganska kortfattade.

Doft: Blommig doft med inslag av äpplen.

Smak: Frisk och mycket torr. Gul frukt och citrus.

Betyg idag: 85

Sannolikt bäst: 2021-2025


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar