(50 % pinot meunier, 25
% chardonnay, 25 % pinot noir)
29 oktober 2016 (Bulles
Bio 2016 i Köpenhamn)
Det här är ett försök
att göra en så ren champagne som möjligt; helt utan dosage, svavel eller andra
tillsatser. Andemeningen är så klart lovvärd, men jag kan inte påstå att jag
blir särskilt imponerad över resultatet! Det är visserligen möjligt att flaskan
jag fick smaka från var väldigt nyöppnad och/eller att det finns en stor
potential vid lagring, men i dagsläget känns den bara trist. Inte dålig, men trist. Degorgerad i mars
2016.
Den skarpsynte ser nog på
baksidesetiketten nedan att champagnen påstås vara gjord på 2014 års skörd, men mina
anteckningar säger att det rör sig om 2013. Och hade det verkligen varit 2014 i
flaskan hade det varit ett tydligt brott mot appellationens bestämmelser, som
säger att all champagne måste flasklagras på sin jästfällning i minst 15 månader innan degorgering! För
en flaska som är baserad på 2014 års skörd blev först buteljerad någon gång på
våren 2015, d v s mindre en ett år innan det uppgivna degorgeringsdatumet.
Doft:
Diskret doft med inslag av kex.
Smak:
Mycket frisk, mycket torr, mycket ung. Citron och omogna äpplen. Mycket hög
syra!
Betyg idag: 73
Sannolikt bäst: 2021-2024?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar