(80 % pinot noir, 20 %
chardonnay)
29 oktober 2016 (Bulles
Bio 2016 i Köpenhamn)
Den här champagnen från
Vincent Couche är baserad på årgångarna 2011, 2012 och 2013 och delvis jäst på
ekfat (12 %). Druvorna kommer från vingårdar i Buxeuil och Montgueux nere i Aube.
Det är en extra brut-variant av odlarens instegsvin. Dosagen uppgår till 4,5 g/l.
Av den här utgåvan gjordes det totalt 23 257 flaskor och 1 836 halvflaskor.
Jag gillar det här!
Doft:
Kraftfull och kryddig doft med stalliga toner och med inslag av röda bär och
läder.
Smak:
Fruktig, torr och relativt utvecklad smak av röda bär.
Betyg idag: 80
Sannolikt bäst: 2020-2023
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar