Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 11 januari 2017

Vincent Couche Eclipsia Extra-Brut

(80 % pinot noir, 20 % chardonnay)

29 oktober 2016 (Bulles Bio 2016 i Köpenhamn)



Den här champagnen från Vincent Couche är baserad på årgångarna 2011, 2012 och 2013 och delvis jäst på ekfat (12 %). Druvorna kommer från vingårdar i Buxeuil och Montgueux nere i Aube. Det är en extra brut-variant av odlarens instegsvin. Dosagen uppgår till 4,5 g/l. Av den här utgåvan gjordes det totalt 23 257 flaskor och 1 836 halvflaskor.

Jag gillar det här!

Doft: Kraftfull och kryddig doft med stalliga toner och med inslag av röda bär och läder.

Smak: Fruktig, torr och relativt utvecklad smak av röda bär.

Betyg idag: 80

Sannolikt bäst: 2020-2023

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar