Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 24 mars 2022

2015 Barrat-Masson Les Margannes

(100 % chardonnay)

 

26 oktober 2021 (hemma)

 


 

Jag har tidigare druckit Les Margannes från 2011. Champagnen är av någon anledning officiellt årgångslös, men även den här utgåvan är i praktiken ett rent årgångsvin och baserad på skörden 2015. Flaskan blev degorgerad i juli 2019 utan dosage.

 

Det här är en mycket trevlig champagne från Loïc Barrat och Aurélie Masson. Det är för övrigt ett otroligt tryck i flaskan och det forsar ut skum när jag öppnar den. Jag sparar ungefär hälften av flaskan till dagen efter och då blir det en jäkla knall när jag fumlar av förslutningskorken!

 


 

Doft: Komplex och fruktig doft. Nyskuret gult äpple, grapefrukt, citron, krita, nektarin och gröna hasselnötter. Dag två hittar jag även kex och lite fint oxiderade toner.

 

Smak: Frisk, något fruktig och mycket torr smak med en lätt bitter ton. Ren, naturlig och ung. Gröna äpplen med lite skalbeska får sällskap av torr citron och hasselnötter. Fin intensitet, hög syra och bra längd. På andra dagen dyker det även upp en del mandelmassa.

 

Betyg idag: 83

 

Sannolikt bäst: 2025-2030

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar