Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 22 mars 2022

Quentin Beaufort Brut No. 9

(100 % pinot noir)

 

22 oktober 2021 (hemma)

 


 

Sedan tidigare producerar Quentin Beaufort mousserande vin i Bourgogne, endast några stenkast från gränsen till Champagne, tillsammans med sin fru Alice Beaufort – och med hennes namn på etiketten. I detta inlägg har jag skrivit en del om Domaine Alice Beaufort.

 

Det här är Quentins första egna champagne, gjord på druvor från en liten odling (0,28 ha) i Aube som han fått av pappa Jacques Beaufort. No. 9 i namnet syftar på att det faktiskt är den nionde champagnen han skapar, eftersom han mellan 2002 och 2008 gjorde champagne i familjefirman André Beaufort. Druvorna till champagnen kommer från skörden 2015 och flaskan blev degorgerad i november 2018.

 

Det här är en mycket trevlig champagne! Flaskan dricks över tre dagar och håller ihop väldigt bra.

 

Doft: Kraftfull, komplex, parfymerad och kryddig. Initialt med lätt stalliga toner. Inslag av vita blommor, vit persika, brödskorpa, lakrits, vitpeppar och ostkant.

 

Smak: Elegant, mycket ren, tydligt syrlig, något fruktig och mycket torr smak som dominerad av citron, lime och vit frukt.

 

Betyg idag: 85

 

Sannolikt bäst: 2024-2030

 


 

Här finns en intressant intervju med Quentin Beaufort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar