(50 % pinot noir, 50 %
chardonnay)
4 december 2015 (Bloom
in the Park i Malmö)
Doft:
Mogen och brödig doft med inslag av mineral, mogna äpplen och torkad frukt.
Smak:
Utvecklad, torr och mycket frisk. Äpplen, äppelskal och söt grapefrukt.
Påtaglig syra.
Kommentar: Det här var första gången jag kom i kontakt med Vincent Couche. Det
är en biodynamisk odlare från Buxeuil i Aube. Han äger 13 hektar odlingar,
varav tio i hembyn och tre i Montgueux.
1997 var en relativt
svår årgång i Champagne, som inte ansågs ha förutsättningar att skapa särskilt
långlivade viner. Men det fåtal 97:or som man fortfarande stöter på brukar
hålla hög klass och den här är inget undantag. Dosage på 8 g/l. Enligt ett faktaark på producentens hemsida blev den degorgerad den 15 oktober 2014, men
det känns oklart om det även gäller min flaska.
Jag drack ett glas av
denna i samband med en femrättersmeny på fantastiska Bloom in the Park i Malmö.
Betyg idag: 88
Sannolikt bäst: 2015-2020
Jag fick tyvärr ingen bild på flaskan, men kan dela med mig av delar av middagen istället:
Maten ser rörig och kladdig ut. Var det gott?
SvaraRaderaDet var mycket bra!
SvaraRadera