Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 22 december 2015

1997 Vincent Couche Sensation

(50 % pinot noir, 50 % chardonnay)

4 december 2015 (Bloom in the Park i Malmö)

Doft: Mogen och brödig doft med inslag av mineral, mogna äpplen och torkad frukt.

Smak: Utvecklad, torr och mycket frisk. Äpplen, äppelskal och söt grapefrukt. Påtaglig syra.

Kommentar: Det här var första gången jag kom i kontakt med Vincent Couche. Det är en biodynamisk odlare från Buxeuil i Aube. Han äger 13 hektar odlingar, varav tio i hembyn och tre i Montgueux.

1997 var en relativt svår årgång i Champagne, som inte ansågs ha förutsättningar att skapa särskilt långlivade viner. Men det fåtal 97:or som man fortfarande stöter på brukar hålla hög klass och den här är inget undantag. Dosage på 8 g/l. Enligt ett faktaark på producentens hemsida blev den degorgerad den 15 oktober 2014, men det känns oklart om det även gäller min flaska.

Jag drack ett glas av denna i samband med en femrättersmeny på fantastiska Bloom in the Park i Malmö.

Betyg idag: 88

Sannolikt bäst: 2015-2020

Jag fick tyvärr ingen bild på flaskan, men kan dela med mig av delar av middagen istället:





2 kommentarer:

  1. Maten ser rörig och kladdig ut. Var det gott?

    SvaraRadera