Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 3 april 2021

Palmer & Co Rosé Réserve

(40-45 % chardonnay, 40-45 % pinot noir, 10-15 % pinot meunier)

 

22 oktober 2020 (hemma)

 


 

Kooperativet Palmers roséchampagne görs med hjälp av blandning där man tillsätter 8 % rött vin till det vita basvinet. Den är årgångslös och andelen reservviner uppgår till 30-35 %.

 

Den här flaskan köpte jag på Systembolaget (beställningssortimentet) i december 2016. Den har 2012 som basårgång och den blev degorgerad i oktober 2015, enligt information från producenten. Numera heter den här champagnen Rosé Solera.

 

Det här är en mycket bra roséchampagne! Den är klart bättre än systerchampagnen Brut Réserve jag drack dagen innan.

 

Doft: Utvecklad, rödfruktig och bärig doft med viss sälta. Inslag av röda äpplen, smultron, hallon, körsbär, te, rosor och krita.

 

Smak: Utvecklad, fruktig, bärig, frisk och torr med en angenäm sötma. Hallon, röd citrus och jordgubbar. Fin intensitet och bra syra. Lång eftersmak med röda bär och viss sälta.

 

Betyg idag: 84

 

Sannolikt bäst: 2019-2025

 

 

Tillägg 2021-05-23: Texten uppdaterad med basårgång och degorgeringsdatum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar