Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 27 april 2021

2015 Val Frison L’éclos de la Côte

(100 % pinot noir)

 

28 november 2020 (hemma)

 


 

Det här är ännu en ny champagne från Valérie Frison. Den är gjord på druvor från Frisons innehav i vingården Les Clos de la Côte i Ville-sur-Arce samt jäst och lagrad på fat i åtta månader. I likhet med hennes övriga champagner är den i praktiken ett rent årgångsvin, men inte officiellt årgångsdeklarerad på grund av för kort lagring på jästfällningen. Flaskan blev degorgerad i november 2018 utan dosage.

 

Den är ung och lovande, men inte riktigt lika bra som likaledes nysläppta Traverse som jag drack dagen innan.

 

Doft: Fruktig, något kryddig och tydligt oxiderad. Inslag av mogna äpplen, brioche, päron, hallon, lakrits, mandelmassa och lite rom.

 

Smak: Frisk, fruktig och mycket torr smak med vis sälta och fin koncentration. Äpplen och citrus får efter hand sällskap av hallon och lite mandelmassa.

 

Betyg idag: 84(+)

 

Sannolikt bäst: 2025-2032

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar