Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 2 april 2021

Palmer & Co Brut Réserve

(50-55 % chardonnay, 30-35 % pinot noir, 10-15 % pinot meunier)

 

21 oktober 2020 (hemma)

 


 

Jag ska säga det direkt, standardchampagnen från Palmer & Co har aldrig känts särskilt intressant. Inte för att det är en dålig champagne – tvärtom presterar den bra jämfört med många alternativ i samma prisklass – utan för att prisskillnaden mot kooperativets årgångschampagner är i princip obetydlig. För några tjugolappar mer får man helt enkelt betydligt bättre viner och alldeles särskilt i de bra årgångarna!

 

Jag köpte den här flaskan på Systembolaget i februari 2016, så den har hunnit få några års lagring. En kvalificerad gissning är att den blev degorgerad under 2015 och har 2010 som basårgång. Andelen reservviner sägs uppgå till 30-35 % och dosagen är ca 8 g/l.

 

Det här en bra och välgjord champagne med fin doft.

 

Doft: Utvecklad, komplex, brödig och fruktig. Inslag av jäst, krita, grapefrukt, gula päron, aprikos, brioche med smör, hasselnötter och honung.

 

Smak: Utvecklad, fruktig, kryddig, torr och något bitter smak med påtaglig sälta. Citrus, päron och aprikos. Hög syra, men klart välbalanserad. Fin längd.

 

Betyg idag: 80

 

Sannolikt bäst: 2020-2025

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar