Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 31 december 2017

2004 I am Champagne Vintage

(Chardonnay, pinot noir)

11 november 2017 (Marchal i Köpenhamn)Så här på årets sista dag tänkte jag passa på att skriva några rader om en ny bekantskap. I am Champagne är ett danskt champagneprojekt/märke. Själva champagnen är producerad av Tarlant, vilket givetvis borgar för kvalitet, och tydligen ska svenske Arvid Rosengren (som vann titeln världens bäste sommelier 2016) också ha ett finger med i spelet. Mycket mer än så har jag inte lyckats lista ut! Och istället för att fokusera på information om innehållet består baksidesetiketten mest av en massa plattityder:Men det här är faktiskt en riktigt bra champagne! Med det sagt får man förmodligen bättre valuta för sina pengar om man köper motsvarande flaska Tarlant istället, för I am har en relativt offensiv prissättning samtidigt som det känns rimligt att anta att Tarlant inte bidragit med sitt bästa druvmaterial till detta projekt.

Druvblandningen består sannolikt av chardonnay och pinot noir. Jag har inte hittat någon information om den här årgången, men enligt norska Vinmonopolet är årgång 2005 gjord på 70 % chardonnay och 30 % pinot noir.

Champagnen dracks i samband med en trevlig lunch på enstjärniga Marchal (restaurangen på Hotel d’Angleterre) i Köpenhamn.

Doft: Brödig doft med inslag av gröna äpplen, päron, sten och rostat bröd.

Smak: Mycket frisk, fruktig och koncentrerad smak av framförallt äpplen och nektarin.

Betyg idag: 87

Sannolikt bäst: 2017-2022

Och maten såg ut så här:

Gott slut, gott nytt och tack för i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar