Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 22 december 2017

2000 Bonnaire Prestige

(100 % chardonnay)

19 oktober 2017 (hemma)På bilden syns även mitt nyköpta ex av Peter Liems fina bok!

Prestige från Bonnaire är numera vanligen en årgånglös champagne, men den här utgåvan är uteslutande gjord på druvor från år 2000. Den är mycket bra, har en fin intensitet och en hygglig komplexitet men relativt kort längd. Champagnen dricks över två dagar och är något rundare och bättre dag två! Flaskan köpt vid ett besök hos producenten i juli 2017.

Doft: Mogen och komplex. Stora inslag av honung samt torkad frukt och bokna äpplen. Efter hand något parfymerad. Mycket senare även kaffe och nougat.

Smak: Utvecklad, frisk, torr och aningen bitter till en början. Gula äpplen, citrus, russin och äppelskal. Dag två är bitterheten borta och champagnen känns rundare.

Betyg idag: 85

Sannolikt bäst: 2015-2019

Mitt intryck av årgångslösa Prestige:
2016-04-03: 87

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar