Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 2 januari 2018

2005 Paul Bara Millésime

(90 % pinot noir, 10 % chardonnay)

11 november 2017 (hemma)Paul Baras vanliga årgångschampagne, Millésime, är alltid mycket bra och det gäller även när det handlar om en medioker årgång som 2005. Den är väldigt charmig och lättdrucken idag, men kan sannolikt vinna på ett par års ytterligare lagring!

Den här flaskan köpte jag vid ett besök hos Paul Bara den 31 oktober 2014. Degorgeringsdatumet är den 29 oktober 2014, d v s endast två dagar innan mitt besök.

Doft: Bärig och utvecklad doft av jäst, jordgubbar, smultron och röda äpplen. Senare, efter längre tids luftning, även kex och mjölkchoklad.

Smak: Mycket frisk, tydligt bärig, relativt koncentrerad och torr smak av jordgubbar, lime, röda äpplen och grädde. Medelhög syra.

Betyg idag: 88

Sannolikt bäst: 2019-2024


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar