Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 8 december 2017

Krug Rosé

(47 % pinot noir, 37 % chardonnay, 16 % pinot meunier)

7 oktober 2017 (på kontoret)Krug Rosé är en champagne som man ibland prioriterar bort, mycket på grund av dess något ohemula pris. Eftersom den betingar mer än en tusenlapp mer än Krug Grande Cuvée – som är ett minst lika bra vin – känns det mer naturligt att välja den senare. Men det är alltid en speciell upplevelse när man får möjlighet att dricka rosén! Genom att knappa in flaskans Krug-ID (415054) på Krugs hemsida får man redan på att den här utgåvan bygger på årgångarna 2002-2007 och att flaskan blev degorgerad hösten 2015.Det här är en underbar champagne! Även om den fortfarande är ung bjuder den på komplexa toner, fin koncentration och en fantastisk längd!

Den här flaskan dracks i en trevlig provning tillsammans med Clos des Bergeronneau 2008 och Bollinger R.D. 2002. Krugen var min favorit av de tre denna eftermiddag. Flaskan köpt på Systembolaget (beställningssortimentet) precis inför provningen.

Doft: Blommig och kryddig; något återhållsam. Inslag av gummi, rosor, blodapelsin, hallon, smultron, kex och litchifrukt. Senare tydligt brända toner.

Smak: Frisk, torr och fyllig. Aningen stram. Framförallt blodapelsin och hallon. Fantastisk längd!

Betyg idag: 91

Sannolikt bäst: 2021-2030

Tidigare intryck av denna champagne:
2016-09-02: 90


2 kommentarer:

 1. Väntar på en redogörelse för Clos des Bergeronneau 2008, har nämligen ngr flaskor hemma som ligger till sig.

  Blir spännande att läsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer ett inlägg om den inom kort! :)

   Radera