Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 4 december 2017

1998 Deutz Cuvée William Deutz

(55 % pinot noir, 35 % chardonnay, 10 % pinot meunier)

16 september 2017 (hemma)Cuvée William Deutz är en av huset Deutz prestigecuvéer. Den här flaskan hittade jag på en Leclerc (fransk livsmedelskedja) utanför Metz i somras. Vi var på väg hem från Champagne och stannade för att köpa vatten och lite nötter. Jag kom ut med den här flaskan champagne och en halvflaska d’Yquem…

Champagnen dricks över två dagar. Den känns lite oförlöst första dagen, men öppnar upp sig dag två. Samtidigt som den alltså är i behov av lång luftning upplever jag trots allt den som hyfsat färdigutvecklad. Det är helt klart en mycket bra champagne!

Doft: Utvecklad och fruktig. Efter hand tydligt rostade toner. Inslag av gummi, brioche, honungsmelon, persika, mandlar och rostat bröd.

Smak: Utvecklad, frisk, fruktig och torr smak av citrus, nektarin, gula äpplen och äppelskal. Efter hand mer koncentrerad.

Betyg idag: 88

Sannolikt bäst: 2018-2023


2 kommentarer:

 1. Hej!
  När du skriver att du dricker flaskan över två eller fler dagar, hur förvarar du den då? Kyld/eller inte, försluten/eller inte? Lite nyfiken bara!

  Tack för en trevlig och inspirerande blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag förvarar flaskan i kylskåp, försluten med en förslutningskork.

   Tack! Kul att du läser!

   Radera