Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 30 november 2014

2007 Agrapart & Fils Minéral

(100 % chardonnay)

29 oktober 2014 (Glue Pot i Reims)

Doft: Blommig och något komplex doft med inslag av päron, persika, kalk och kex. Senare även rostat bröd.

Smak: Mycket torr. Först väldigt sluten, men den vinner mycket på luft och högre temperatur och blir efter hand något fruktig. Mineral, omogen persika, kex, nougat och persikokärna. Mycket syra! Lång, aningen bitter eftersmak.

Kommentar: Det här är en fantastisk champagne redan idag, bara man ger den tid. Den behöver minst två timmars luftning – dekantera gärna! Flaskan är relativt nydegorgerad (juni 2014) och det finns utan tvekan stor potential. Dosage på 5 g/l.

Minéral är en av champagnerna i Agraparts blanc de blancs-trio. De båda andra är Avizoise och Vénus. Dracks på den till synes enkla, men överraskande bra, puben Glue Pot i Reims.

Betyg idag: 91

Sannolikt bäst: 2019-2025Inga kommentarer:

Skicka en kommentar