Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 18 november 2014

2006 Paul Dangin Brut Prestige

(67 % chardonnay, 33 % pinot noir)

19 oktober 2014 (hemma)

Doft: Blommig doft med inslag av mineral, päron, grapefrukt och ananas. Senare även rostat bröd.

Smak: Torr och något fruktig. Lätt stil. Mineral, grapefrukt och omogna päron. Den känns naturlig! Sannolikt låg dosage.

Kommentar: Mycket bra, men måste luftas! Vinner dessutom mycket på att drickas vid en temperatur runt 13-14 grader. Köpt på La Fine Bulle i Épernay i september 2013.

Betyg idag: 81

Sannolikt bäst: 2018-2023



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar