Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 3 november 2014

1996 Cuvée St-Vincent

(100 % chardonnay)

2 oktober 2014 (hemma)

Doft: Stor, mogen och något kryddig doft med tydliga sherrytoner. Inslag av smörkola, honung, röda äpplen och rostat bröd. Jag sparar delar av flaskan till dagen efter och då framträder mer rostade toner.

Smak: Frisk, torr och mogen. Massor av röda äpplen samt hasselnötter, blodgrape och citrusskal. Senare även citron. Mycket syra! Dagen efter dominerar citrustonerna.

Kommentar: Den här flaskan - köpt på Systembolaget i september 2007 - är faktiskt något mindre mogen än de senaste flaskorna jag druckit. Den här champagnen finns för övrigt fortfarande till salu på bolaget, men i en senare degorgering och med ny etikett!

Betyg idag: 93

Sannolikt bäst: 2016-2023

Tidigare intryck av denna champagne:


Mina intryck av andra årgångar:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar