(inlägg 300)
(Pinot noir, pinot
meunier, chardonnay)
30 oktober 2014 (Restaurant
La Fine Bulle i Épernay)
Doft:
Utvecklad och fruktig doft med rostade toner. Mogna plommon, mogna päron,
persika och rostat bröd.
Smak:
Utvecklad, frisk och aningen bitter. Plommon, persika, gräddkola och
citrusskal. Mycket syra! Medellång eftersmak med inslag av persikokärna.
Kommentar: En flaska med den gamla etiketten! Jag är osäker på exakt hur
gammal den var, eftersom den saknade degorgeringsdatum, men champagnen var
utvecklad och fin! Dracks till en närmast obscen (storleksmässigt) fyrarätters
meny på restaurang La Fine Bulle i Épernay, bestående av bl a gåslever,
pilgrimsmusslor och ost.
Charles Heidsiecks
standardcuvée håller hög klass. Till skillnad från instegschampagnerna hos
andra hus innehåller den en relativt hög andel reservviner, 40 procent mot mer
normala 20-30 procent. Reservvinerna man använder är dessutom äldre – de äldsta
mer än tio år gamla – än vad som är brukligt i Champagne, där de flesta hus
nöjer sig med reservviner från endast ett par år tillbaka i tiden. Ambitionsmässigt befinner
man sig alltså närmare Krug än Moët. Och resultatet är en relativt komplex och
utvecklad champagne redan från start!
Betyg idag: 86
Sannolikt bäst: 2015-2018
Sannolikt bäst: 2015-2018
De gamle flasker som er degorgeret i 2010 og 2011 har ikke degorgeringsdatoen påtrykt. Disse var baseret på enten 2005 eller 2006 årgangen.
SvaraRaderaHej!
RaderaBeklagar det mycket sena svaret - upptäckte det här först nu!
OK - tack för informationen!