Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 16 juni 2022

2010 Vilmart Grand Cellier Rubis

(60 % pinot noir, 40 % chardonnay)

 

22 december 2021 (hemma)

 


 

”Vilmarts årgångsrosé håller en hög nivå årgång efter årgång och oavsett om man dricker den ung eller gammal. Enligt min mening bör den dock lagras.”

 

Så skrev jag när jag drack den här champagnen i november 2016. Idag, fem år senare, kan jag konstatera att det är en fantastisk champagne och tveklöst en av de bästa 2010:or jag druckit! Den dricks över tre dagar och håller ihop riktigt bra.

 

Flaskan blev degorgerad i september 2014 med en dosage på 8 g/l. Jag köpte den från Franska Vinlistan i mars 2016.

 

Doft: Kraftfull, utvecklad, fruktig, kryddig och gräddig. Inslag av hallon, röda äpplen, jordgubbar, rosor, vitpeppar, anis, vanilj och kex.

 

Smak: Utvecklad, frisk, fruktig, något kryddig och torr smak med underbar koncentration. Hallon och körsbär får sällskap av smultron och söta äpplen.

 

Betyg idag: 92

 

Sannolikt bäst: 2020-2027

 

Mina tidigare intryck av Grand Cellier Rubis 2010 (med länk till inlägget):

2016-11-05: 89

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar