Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 19 september 2021

2011 Bérêche Coteaux Champenois Ormes Rouges Les Montées

(ca 75 % pinot noir, 25 pinot meunier)

 

21 maj 2021 (hemma)

 


 

Det här röda vinet är gjort på pinot noir och meunier från gamla stockar som växer i vingården Les Montées i Ormes i den västra delen av Montagne de Reims. Det här är för övrigt samma rödvin som bröderna Bérêche använder till roséchampagnen Campania Remensis.

 

Det här är ett härligt vin! Den generellt svaga årgången verkar inte ha satt några större spår här.

 

Doft: Utvecklad, bärig, parfymerad och något kryddig. Inslag av björnbär, blåbär, körsbär, en aning svartpeppar, svarta vinbär och spritpenna.

 

Smak: Utvecklad, bärig, frisk och mycket torr. Elegant utan att vara för lätt. Blåbär, björnbär, röda äpplen och körsbär med silkeslena tanniner, fin intensitet och lång eftersmak. Perfekt balanserad.

 

Betyg idag: 86

 

Sannolikt bäst: 2020-2025

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar