Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 21 januari 2020

2004 Camille Savès Millésime

(80 % pinot noir, 20 % chardonnay)

28 september 2019 (hemma)Det är vanskligt att handla vin på auktion, inte minst när man bor i ett land där det bara finns en enda aktör på marknaden. Priserna når ofta absurda nivåer – det går bra nu – och provisionen till det av monopolet utsedda auktionshuset är närmast grotesk i förhållande till insatsen. Dessutom är det något av ett lotteri när det kommer till hur de saluförda flaskorna har förvarats under sin livstid. Men ibland har man tur! Den här flaskan är helt klart ett bevis för det.

Jag har tidigare druckit 2008:an från Camille Savès, vilket beklagligt nog skedde alldeles för tidigt, men den här flaskan dricks i alldeles rätt tid. Den är snudd på fantastisk idag!

Doft: Mogen och brödig doft med viss sälta. Inslag av torkad frukt, mogna äpplen, honung, smör, mandlar och jordnötter. Senare uppstår kryddiga toner med inslag av gräslök. Ännu senare röda bär.

Smak: Utvecklad, fruktig och frisk med en härlig koncentration. Mogna äpplen, smör, nötter, citrus, kaffe, persika och torkade fikon.

Betyg idag: 89

Sannolikt bäst: 2017-2023


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar