Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 12 augusti 2019

2005 David Léclapart L’Apôtre

(100 % chardonnay)

4 maj 2019 (kontoret)Vår stora provning fortsätter med en champagne som har en tydlig odlarprofil och som efter avtäckning visar sig vara L’Apôtre 2005. Det överraskar eftersom den inte beter sig som jag minns den. Doften är klart annorlunda och smakmässigt är det här en betydligt svagare flaska jämfört med den jag drack för ett och ett halvt år sedan. Rent objektivt är det dock fortfarande en mycket bra champagne!

Doft: Utvecklad, komplex, fruktig och något skum (men häftig) doft. Inslag av päron, jäst, citron, rapsolja, brioche och bensin.

Smak: Utvecklad, fruktig och lite trött. Något stökig. Påtaglig syra och viss sälta. Citron, syrliga äpplen, smördeg och brioche.

Betyg idag: 85

Sannolikt bäst: 2018-2024 (baserat på tidigare flaska)

Tidigare intryck av denna champagne:

Mina intryck av andra årgångar:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar