(100 % chardonnay)
27 februari 2015 (Kadeau
i Köpenhamn)
Doft:
Lätt oxiderad. Till en början ganska outvecklad och sluten. Inslag av mineral,
gröna äpplen och päron. Senare, efter ett par timmars luftning och vid högre
temperatur, även gräddkola och kaffebönor. Underbar doft!
Smak:
Mycket torr. Först väldigt sluten och mest mineral. Senare mer oxiderad och
även inslag av gula äpplen och gräddkola. Hög syra. Mycket ren och naturlig
smak!
Kommentar: L’Apôtre är David Léclaparts prestigechampagne, gjord på chardonnay
som planterades 1946 av Davids farfar, framställd på fat och helt utan dosage.
Den här flaskan är inte
lika ciderlik som många av Léclaparts champagner brukar vara. Degorgerad i
december 2007. Dracks till en fantastisk lunch på fina Kadeau i Köpenhamn,
nyligen utsedd till Danmarks tredje bästa restaurang av White Guide.
Betyg idag: 90
Sannolikt bäst: 2015-2021
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar