(50 % chardonnay, 50 % pinot noir)
8 maj 2019 (Mathias Dahlgren Matbaren i Stockholm)
Le Rosé från Chartogne-Taillet är officiellt årgångslös, men är alltid baserad på en enda årgång. I det här fallet 2013. Den görs med hjälp av blandning och är delvis fatjäst. Druvsammansättning och dosage kan variera något från år till år. Den här årgången är gjord på lika delar chardonnay och pinot noir och dosagen uppgår till 6-7 g/l. Flaskan blev degorgerad i mars 2017.
Den här är mycket bra och märkbart bättre än utgåvan baserad på 2011 års skörd som jag drack häromåret!
Doft: Uttrycksfull, bärig och parfymerad doft med lätt brända toner. Inslag av smultron, blodapelsin, röda äpplen och några kex.
Smak: Frisk, bärig och torr. Smultron, blodapelsin, tranbär och röda äpplen.
Betyg idag: 85
Sannolikt bäst: 2022-2027
Champagnen dracks till en underbar lunch på fantastiska Matbaren i Stockholm, bestående av bl a hällstekt lammsadel med sparris och getost:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar