Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 25 augusti 2019

2011 Bourgeois-Diaz RS Rosé de Saignée

(50 % pinot noir, 50 % pinot meunier)

4 maj 2019 (kontoret)Det här är möjligen inte den bästa champagnen rent smakmässigt, men den har en underbar (udda) karaktär och det ger flera pluspoäng i min bok! 

Denna rosé de saignée från den småskaliga odlaren Bourgeois-Diaz är officiellt årgångslös, men om jag förstått det rätt bygger den alltid på druvor från en enda årgång medan druvsammansättning och dosage varierar en del från år till år. Den här utgåvan är baserad på 2011 års skörd, vilket indikeras av koden LRS11 på baksidesetiketten. Flaskan blev degorgerad i oktober 2015 och dosagen uppgår till 2 g/l.

Doft: Komplex, bärig, kryddig, rökig och lite jordig doft med inslag av mogna körsbär, rödbetor, lakrits, blod och möjligen en aning avlopp.

Smak: Utvecklad, bärig, kryddig och mycket rödvinslik smak av körsbär, tranbär och lakrits.

Betyg idag: 87

Sannolikt bäst: 2021-2025Inga kommentarer:

Skicka en kommentar